Project Description

gigasept® pearls

Βασισμένο σε οξυγόνο απολυμαντικό για εργαλεία/ συσκευές  για το χειρωνακτικό καθαρισμό και απολύμανση με πολυενζυματική σύνθεση.

  • Πλήρης μικροβιολογική αποτελεσματικότητα μέσω του συνεργιστικού συνδυασμού των δραστικών ουσιών συν το ενεργό οξυγόνο (διεξάγει ιοκτόνα απολύμανση με 2% σε 10 λεπτά)
  • Εξαιρετική απόδοση καθαρισμού μέσω της σύνθεσης με πολλαπλά ένζυμα (πρωτεάσης, λιπάσης και αμυλάσης ) σε συνδυασμό με ένα ουδέτερο pH (δεν μετουσιώνονται οι πρωτεΐνες) και ισχυρές επιφανειοδραστικές ουσίες
  • Άριστη συμβατότητα με πολλά υλικά ακόμη και με τα ευαίσθητα υλικά των εύκαμπτων ενδοσκοπίων
  • Περισσότερη ασφάλεια για τον χρήστη – χάρη στην καινοτόμα δομή πέρλας που είναι ελεύθερη σκόνης (χωρίς κίνδυνο εισπνοής)
  • Σύστημα πρωτοποριακής συσκευασίας για ασφαλή και εύκολη αφαίρεση
  • Εκπληκτικά ευχάριστη μυρωδιά
  • Medical Device CE

Περιοχές εφαρμογής:

Καθολικός καθαρισμός και απολύμανση θερμοσταθερών και θερμοευαίσθητων ιατρικών συσκευών όλων των τύπων. Ιδιαίτερα κατάλληλο για Εύκαμπτα Ενδοσκόπια και ευαίσθητα υλικά όπως σιλικόνη, πολυανθρακικά, polysulfone και Ακρυλικό γυαλί. Επιπλέον, με την  ειδική του σύνθεση είναι κατάλληλο για χρήση σε λουτρό υπερήχων, καθώς και σε μη αυτόματες διαδικασίες για επεξεργασία και κυκλοφορία (ημι-αυτόματο). Η αποτελεσματικότητα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας ειδικούς δείκτης της schülke π.χ. για μολυσμένα διαλύματα ή αυξημένη θερμοκρασία.

Μικροβιολογική αποτελεσματικότητα:

Δοσολογία και τρόπος χρήσης:

Το μέσο απολύμανσης κόκκοι αραιώνεται με κρύο νερό στην επιθυμητή συγκέντρωση για χρήση. Δοσολογία: 1,0-2,0%, ανάλογα με τη μικροβιολογική δραστηριότητα. Παρασκευάστε το διάλυμα με το εσωκλειόμενο κουτάλι μέτρησης.

Παράδειγμα χρήσης: 10 λίτρα ενός διαλύματος εργασίας 2% ισοδυναμεί με 9,8 λίτρα νερού και 200 g gigasept® pearls. Προσθέτουμε νερό και πασπαλίζουμε με την κατάλληλη ποσότητα των κόκκων. Ανακατεύουμε αρκετές φορές για τα πρώτα 15 λεπτά. Μετά από τον χρόνο  ενεργοποίησης, το διάλυμα εργασίας είναι έτοιμο για χρήση. Μικρές ποσότητες  αδιάλυτων κατάλοιπων μπορούν να σχηματίσουν ιζήματα, αλλά αυτό δεν βλάπτει την αποτελεσματικότητα του διαλύματος. Αμέσως μετά τη χρήση, βυθίστε τα Ενδοσκόπια μέσα  στο διάλυμα εργασίας. Εξασφαλίστε την πλήρη κάλυψη/ πλήρωση, συμπεριλαμβανομένων των κοίλων οργάνων, και αφήστε το να δράσει.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ξέβγαλτε/ξεπλύνετε σχολαστικά με τουλάχιστον πόσιμο νερό και κατά προτίμηση απιονισμένο νερό, προκειμένου να απομακρύνετε εντελώς υπολείμματα του διαλύματος. . Παρακαλούμε ανατρέξτε στις οδηγίες- συστάσεις από τον κατασκευαστή του οργάνου. Μην αναμιγνύετε με άλλα καθαριστικά προϊόντα ή απολυμαντικά. Δεν είναι κατάλληλο για εργαλεία κατασκευασμένα από ορείχαλκο και χαλκό ή χρώμιο ή επινικελωμένα και  όργανα που έχουν μηχανικές καταπονήσεις.

Σύμφωνα με τις συστάσεις από το Γερμανικό Ινστιτούτο Koch Robert, αντικαταστήστε το διάλυμα  κάθε εργάσιμη ημέρα  και αν η μόλυνση είναι σαφώς ορατή. Με την προσθήκη ειδικών προσθέτων, το pH του gigasept® pearls είναι ρυθμισμένο σε μια ουδέτερη περιοχή. Αυτό αποτρέπει την πήξης των πρωτεϊνών (δεσμεύει τις πρωτεΐνες στις επιφάνειες) και επίσης παρέχει βέλτιστη συμβατότητα υλικού. Μεταφορά μικρών ποσοτήτων του διαλύματος εργασίας  από το προκαθαριστικό στάδιο δεν αναμένεται να δημιουργηθούν αλληλεπιδράσεις με καθαριστικούς και απολυμαντικούς παράγοντες  που χρησιμοποιούνται σε αυτόματα πλυντήρια ενδοσκοπίων  (π.χ. γλουταραλδεΰδη και Υπεροξικό οξύ βάσης).

Σύνθεση:

100 g of the granules contains the following active ingredients: 43,0 g sodium percarbonate, 22,0 g tetraacetylethylenediamine /  Labelling according to Regulation (EC) No 648/2004: > 30 % oxygen-based bleaching agents, < 5 % non-ionic surfactants, < 5 % phosphates, < 5 % EDTA and salts thereof, enzymes, perfumes

Μορφή:

Έτοιμο προς χρήση υγρό

Συσκευασία:

1,5kg

6kg

Αποτελεσματικότητα Συγκέντρωση (%) Χρόνος Επαφής
Βακτηριοκτόνο, ζυμοκτόνο,μυκοβακτηριοκτόνο
κατά τη VAH ( Ένωση για την εφαρμοσμένη υγιεινή, Γερμανία)
EN 13727, EN 14561
EN 13624, EN 14562
EN 14348, EN 14563
1%
2%
10 λεπτά
5 λεπτά
Βακτηριοκτόνο ΕΝ13704 2% 5 λεπτά
Μυκητοκτόνο ΕΝ13624 2% 30 λεπτά
Ιοκτόνο ΕΝ14476 1%
2%
60 λεπτά
10 λεπτά
Clostridium difficile, Bacillus subtilis EN13704 1%
2%
30 λεπτά
15 λεπτά