Η Schülke & Mayr ιδρύθηκε το 1898 στο Αμβούργο από τους ντόπιους επιχειρηματίες Rudolf Schülke και Julius Mayr για την πώληση του πρώτου επωνύμου τυποποιημένου διαλύματος για απολύμανση : LYSOL.

Το 1892 μια μεγάλη επιδημία Χολέρας ξέσπασε στο Αμβούργο και το LYSOL πέρασε επιτυχώς την πιο σημαντική δοκιμασία καταπολεμώντας την επιδημία.

Το 1913 το προϊόν SARGOTAN που ακόμα είναι το πιο γνωστό προϊόν εισήχθη στην Ιατρική πρακτική.

Βαθμιαία οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν στους κλάδους της υγιεινής, της περιποίησης σώματος και των ειδικών συντηρητικών.

Παράλληλα η Schülke & Mayr έχτιζε μια σημαντική θέση στην αγορά και έτσι σε μερικούς από αυτούς τους κλάδους έγινε ο κυρίαρχος της αγοράς.

Το 1963 – κατά την διάρκεια επεκτάσεων-η εταιρεία μεταφέρθηκε από το Αμβούργο στο Glashutle- μια περιοχή του σημερινού Norderstedt. Απο το 1996 η εταιρεία ανήκει στον Γαλλικό οργανισμό Air-Liquide μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και που κυρίως ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία βιομηχανικών και Ιατρικών αερίων και που όπως η Schülke & Mayr, είναι αφιερωμένη στην προστασία της υγείας.

Το σήμα κατατεθέν της S&M είναι παγκοσμίως γνωστό, αναγνωρισμένο διεθνώς ανάμεσα στους επιστή μονες υγείας και την φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Schülke & Mayr είναι περήφανη γνωρίζοντας ότι οι πελάτες μας είναι συνηθισμένοι με τις υψηλές εταιρικές προδιαγραφές και την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων μας.

Η Schulke & Mayr προμηθεύει μια πλήρη σειρά προϊόντων για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών, καθώς και προϊόντα κατά των λοιμώξεων και επιμολύνσεων.

Εμπορικά σήματα όπως Octenisept®, Desderman®N, Kodan®forte, Gigasept®, και Mikrozid® σημαίνουν ανάπτυξη προϊόντων βασισμένη σε αυστηρή πολιτική ποιότητας.

Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τη διαχείριση ποιότητας, όπως δείχνουν και τα πιστοποιητικά – για παράδειγμα είμαστε πιστοποιημένοι σύμφωνα με DIN ISO 9001 και DINEN 13485 Πρότυπα και CE σήμανση.

Σαν παρασκευαστής φαρμακευτικών, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και καλλυντικών λειτουργούμε αυστηρά σύμφωνα με το γερμανικό νόμο περί φαρμάκων και Καλής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP). Τα προϊόντα μας που προορίζονται για τον έλεγχο των λοιμώξεων δεν εκπληρώνουν μόνο τις εθνικές απαιτήσεις και τις οδηγίες που εκδόθηκαν από το DGHM και από το ίδρυμα Robert Koch (RKI) αλλά και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

pharmex logo

Το 1981 ιδρύεται η PHARMEX, μία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου Α.Γ.Ν αφοί Παπάζογλου, που έχει ως όραμα την ανάπτυξη της, όχι μόνον στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και εκτός συνόρων, μέσω συνεργασιών με τους σημαντικότερους οίκους έρευνας και ανάπτυξης.

Σκοπός μας, η «ένωση» του ιατρικού κόσμου και των φορέων υγείας με τον άνθρωπο.

Με κυρίαρχη πορεία εδώ και 40 χρόνια στο χώρο των δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων, διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος επώνυμων οίκων  του εξωτερικού.

Έχει αναπτύξει σειρές υψηλής καλλυντικής περιποίησης που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή καθώς και τους επαγγελματίες Υγείας, Φαρμακοποιούς και Δερματολόγους, που γνωρίζουν απόλυτα τι επιδιώκουν.

Τα κεντρικά γραφεία μας βρίσκονται στο Περιστέρι Αττικής, σε κτίριο 2.000 τ.μ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η PHARMEX έχει αναπτύξει Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας το οποίο έχει πιστοποιηθεί από:

 • ΕΚΑΠΤΥ
 • ISO 9001:2015
 • ISO 13485:2016
 • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΥ8/1348/04
 • GMP
 • GDP
 • Pharmacovigilance User by EMA (European Medicines Agency)
 • Μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
 • Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
 • Μέλος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ)
 • Μέλος του Συνδέσμου Εξαγωγών
 • COUNTRY CHAMBER MEMBERS (American, German, British, Italian)
iso-pharmex